Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Hotové jídlo podáváme s bagetkou, kaší a nesmí chybět ani kvalitní víno.
Připravíme si zapékací mísu. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostičky.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a ještě rozpůlíme.
Do misky uložíme maso, přidáme k němu mrkev, cibuli a také bobkový list, kuličky pepře, hřebíček, snítky tymiánu i rozmarýnu.
Maso zalijeme vínem a necháme v lednici přes noc marinovat. Hodinu před vařením maso vytáhneme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.
Naložené maso se zeleninou přecedíme a víno odložíme stranou. Na pánvi osmažíme maso, aby se nám zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Jakmile se zatáhne, k masu přidáme mrkev s cibulí a deset minut dusíme.
Maso a zeleninu zasypeme moukou a zamícháme. Vše podlijeme vínem a opět mícháme, aby se mouka spojila s vínem.
Krátce povaříme a přidáme vývar. Česnek oloupeme a stroužky vhodíme do omáčky. Jakmile začne omáčka bublat, předehřejeme si troubu na 190 °C. Vše nalijeme do zapékací mísy nebo pekáče. Maso pečeme 120 minut. Během pečení maso přelíváme omáčkou.
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na pánvi. Jakmile má slanina pěknou barvu, přidáme cibulky a nakrájené žampióny. Orestujeme a přidáme k pečenému masu.