Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí po burgundsku

Ingredience

900 g hovězí kližky
3 mrkve
200 g žampionů
200 g anglické slaniny
3 bobkové listy
4 snítky čerstvého rozmarýnu
4 snítky tymiánu
5 kuliček celého pepře
3 hřebíčky
500 ml Pinot Noir vína
500 ml hovězího bujónu
7 stroužků česneku
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
slunečnicový olej
mletý černý pepř
sůl
200 g cibule (malých a jedna velká)

Popis

TIP: Hotové jídlo podáváme s bagetkou, kaší a nesmí chybět ani kvalitní víno. 

Postup přípravy

1

Připravíme si zapékací mísu. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostičky.

2

Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a ještě rozpůlíme.

3

Do misky uložíme maso, přidáme k němu mrkev, cibuli a také bobkový list, kuličky pepře, hřebíček, snítky tymiánu i rozmarýnu.

4

Maso zalijeme vínem a necháme v lednici přes noc marinovat. Hodinu před vařením maso vytáhneme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.

5

Naložené maso se zeleninou přecedíme a víno odložíme stranou. Na pánvi osmažíme maso, aby se nám zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Jakmile se zatáhne, k masu přidáme mrkev s cibulí a deset minut dusíme.

6

Maso a zeleninu zasypeme moukou a zamícháme. Vše podlijeme vínem a opět mícháme, aby se mouka spojila s vínem.

7

Krátce povaříme a přidáme vývar. Česnek oloupeme a stroužky vhodíme do omáčky. Jakmile začne omáčka bublat, předehřejeme si troubu na 190 °C. Vše nalijeme do zapékací mísy nebo pekáče. Maso pečeme 120 minut. Během pečení maso přelíváme omáčkou.

8

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na pánvi. Jakmile má slanina pěknou barvu, přidáme cibulky a nakrájené žampióny. Orestujeme a přidáme k pečenému masu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3