Recepty Hlavní jídla Hovězí rostbíf na grilu se zeleninovým salátem
Ingredience
1 kg vysokého roštěnce
sůl
pepř
1 vanička Knorr Bohaté šťávy na tmavá masa
70 g hořčice
4 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
1
Maso vcelku osolíme, opepříme a potřeme hořčicí a olejem po celé jeho ploše.
2
Necháme odležet v chladu a připravíme si masovou šťávu, kterou maso při grilování potíráme. Masovou šťávu získáme rozpuštěním 1 vaničky Bohaté šťávy v 250 ml horké, nikoliv vroucí vody a krátkým povařením.
3
Máme-li tepelnou sondu nebo vpichový teploměr, snažíme se nepřekročit teplotu 55° C uvnitř masa. Grilujeme pomalu na mírně rozpáleném grilu anebo pečeme v troubě na nižší teplotu.
4
Nakonec necháme maso odpočinout tak, aby došlo do stavu médium a zatáhlo se.
5
Krájíme na tenké plátky a servírujeme na salátovém lůžku společně s křupavým pečivem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept