Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí roštěná s žampiony omáčkou a rýží

Ingredience

800 g hovězí roštěné
1 cibule
1 hrnek žampionů (nebo čerstvých žampiónů)
1 lžíce řepkového oleje
500 g rýže
sůl
mletý černý pepř
celý kmín

Postup přípravy

1

Sušené houby namočte, čerstvé očistěte a nakrájejte na menší kousky.

2

Maso nakrájejte na plátky, naklepte je, opepřete a osolte. Plátky zprudka orestujte na pánvi na oleji z každé strany dozlatova.

3

Na výpeku osmažte nadrobno nakrájenou cibulku. Vmíchejte houby a maso, osolte, opepřete a přidejte kmín.

4

Podlijte vodou a duste do změknutí masa, asi 60 minut. Poté můžete šťávu zaprášit moukou.

5

Ke konci dušení uvařte podle návodu rýži, podávejte ji s masem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3