Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí roštěná v delikátní omáčce se žampiony

Ingredience

500 g hovězí roštěné
2 cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce slunečnicového oleje
250 g žampionů
1 l hovězího bujónu
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Hovězí roštěnky podávejte s rýží či s houskovým knedlíkem.

Postup přípravy

1

Hovězí roštěnou nakrájíme na plátky, ty naklepeme a nakrojíme. Osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí.

2

Cibule pokrájíme nadrobno a necháme je zesklovatět v pánvi s rozpáleným olejem. Dáme na ní plátky roštěnky, ty opečeme z obou stran, zalijeme vývarem a přiklopíme.

3

Po 30 minutách přidáme pokrájené žampiony a dusíme pod pokličkou ještě dalších 30 minut.

4

Do trošky vody přidáme mouku, pořádně promícháme, aby tam nebyla ani jedna hrudka a za stálého míchání vlijeme do omáčky. Necháme ještě 10 minut provařit.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3