Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí roštěná v delikátní omáčce se žampiony

Ingredience

500 g hovězí roštěné

2 cibule

2 lžíce polotučné hořčice

1 lžíce oleje

250 g žampionů

1 l hovězího vývaru

2 lžíce hladké mouky

sůl

pepř

Popis

TIP: Hovězí roštěnky podávejte s rýží či s houskovým knedlíkem.

Postup přípravy

1

Hovězí roštěnou nakrájíme na plátky, ty naklepeme a nakrojíme. Osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí.

2

Cibule pokrájíme nadrobno a necháme je zesklovatět v pánvi s rozpáleným olejem. Dáme na ní plátky roštěnky, ty opečeme z obou stran, zalijeme vývarem a přiklopíme.

3

Po 30 minutách přidáme pokrájené žampiony a dusíme pod pokličkou ještě dalších 30 minut.

4

Do trošky vody přidáme mouku, pořádně promícháme, aby tam nebyla ani jedna hrudka a za stálého míchání vlijeme do omáčky. Necháme ještě 10 minut provařit.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4