Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí špíz na grilu s rajčatovým dipem

Ingredience

Špízy

700 g roštěnce

130 ml sojové omáčky

4 lžíce medu

3 lžíce citronové šťávy

3 stroužky česneku

sůl

pepř

olej

Rajčatový dip

5 větších rajčat

1 stroužek česneku

6 lístků bazalky

1 lžíce olivového oleje

sůl

Popis

TIP: Hotové špízy posypte čerstvými bylinkami, například pažitkou.

Postup přípravy

1

Rajčata je potřeba zbavit slupky. To uděláme jednoduše tak, že na špičce rajčat nařízneme křížek. Do hrnce dáme vařit vodu.

2

Jakmile je voda uvařená, vložíme do ní rajčata na maximálně 5 minut. Hned potom je dáme do chladné vody a oloupeme.

3

Rajčata nakrájíme na velmi drobné kousky, které ještě v misce rozmačkáme. Smícháme je s bazalkou, solí, česnekem a olivovým olejem. Promícháme a dip uložíme do ledničky

4

Hovězí maso nakrájíme na kostky a odložíme prozatím stranou. V misce si připravíme marinádu.

5

Smícháme sojovou omáčku s medem, citronovou šťávou, lisovaným česnekem a podle chuti osolíme a opepříme. Do marinády naložíme maso a necháme ho tam minimálně 3 hodiny.

6

Hotové maso necháme okapat a napíchneme jej na namočenou špejli nebo grilovací jehlu. Maso grilujeme z každé strany asi 8 minut. Podáváme s rajčatovým dipem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4