Recepty Hlavní jídla Hovězí špíz na grilu s rajčatovým dipem
Ingredience
Špízy
700 g roštěnce
130 ml sojové omáčky
4 lžíce medu
3 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku
sůl
pepř
olej
Rajčatový dip
5 větších rajčat
1 stroužek česneku
6 lístků bazalky
1 lžíce olivového oleje
sůl
Popis

TIP: Hotové špízy posypte čerstvými bylinkami, například pažitkou.

Postup přípravy
1
Rajčata je potřeba zbavit slupky. To uděláme jednoduše tak, že na špičce rajčat nařízneme křížek. Do hrnce dáme vařit vodu.
2
Jakmile je voda uvařená, vložíme do ní rajčata na maximálně 5 minut. Hned potom je dáme do chladné vody a oloupeme.
3
Rajčata nakrájíme na velmi drobné kousky, které ještě v misce rozmačkáme. Smícháme je s bazalkou, solí, česnekem a olivovým olejem. Promícháme a dip uložíme do ledničky
4
Hovězí maso nakrájíme na kostky a odložíme prozatím stranou. V misce si připravíme marinádu.
5
Smícháme sojovou omáčku s medem, citronovou šťávou, lisovaným česnekem a podle chuti osolíme a opepříme. Do marinády naložíme maso a necháme ho tam minimálně 3 hodiny.
6
Hotové maso necháme okapat a napíchneme jej na namočenou špejli nebo grilovací jehlu. Maso grilujeme z každé strany asi 8 minut. Podáváme s rajčatovým dipem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept