Recepty Hlavní jídla Hovězí steak na grilu s avokádovou salsou
Ingredience
4 steaky (každý asi 300 g) z hovězího vysokého roštěnce
4 avokáda
1 limetka
1 šalotka
1 červená cibule
čerstvý koriandr
tabasco
extra panenského olivového oleje
sůl
pepř
Popis

Tip: Můžete podávat s nachos.

Postup přípravy
1
Naporcované hovězí steaky osolte, opepřete a ogrilujte z obou stran dozlatova z každé zhruba 4 minuty.
2
Připravte avokádovou salsu: Avokáda oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky.
3
Zakapejte je šťávou z limetky, aby avokádo zůstalo zelené.
4
Přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, červenou cibuli a koriandr. Promíchejte.
5
Salsu dochuťte tabaskem, zakápněte olivovým olejem a podle potřeby osolte a opepřete.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept