Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí svíčková na víně

Ingredience

4 plátky hovězí svíčkové

500 g mrkve

1 větvička tymiánu

500 ml červeného vína

300 ml hovězího vývaru

1 cibulka

1 stroužek česneku

olej

sůl

barevný pepř

Postup přípravy

1

Hovězí maso očistíme, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi jej zprudka osmažíme z obou stran.

2

Hotové plátky zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby, abychom udrželi maso teplé.

3

Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji, který nám zůstal po masu. Přidáme na plátky nakrájenou mrkev a lehce osmažíme.

4

Přidáme drcený česnek a podlijeme vínem. Necháme lehce provařit a přidáme hovězí vývar.

5

Omáčku vaříme tak dlouho, dokud nám nezůstane asi polovina a dokud není mrkev měkká. Přidáme tymián, sůl, pepř a máslo na zjemnění.

6

Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotové maso podáváme s trochou omáčky a oblíbenou přílohou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 16. 10. od 8:00 do 22. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/34_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4