Recepty Hlavní jídla Hovězí svíčková se sójovou smetanou
Ingredience
500 g hovězí svíčkové
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 celer
1 petržel
3 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
1 citron
400 ml sójové smetany
špetka pepře
špetka soli
4 vícezrnné rohlíky
250 g celozrnné mouky
250 ml sójového mléka
2 vejce
Postup přípravy
1
Napřed připravte lák: Na oleji osmažte cibulku. Vmíchejte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Opět osmažte, přidejte nové koření, pepř a citron nakrájený na plátky.
2
Vše zalijte 500 ml vody a vařte 30 minut. Nechte vychladnout.
3
Do láku vložte maso a přes noc nechte marinovat. Poté sceďte, lák si ponechte stranou.
4
Maso a zeleninu pečte přiklopené v předem vyhřáté troubě na 180 °C do změknutí, asi 2 hodiny. Podle potřeby podlévejte lákem.
5
Vyjměte maso, koření a zeleninu. Štávu rozmixujte, přidejte sójovou smetanu a nechte krátce provařit. Dochuťte solí a pepřem.
6
Vložte zpět nakrájené maso a prohřejte.
7
Mezitím připravte knedlíky: Nakrájejte pečivo na kostičky. Smíchejte je s celozrnnou moukou, sójovým mlékem a 2 žloutky.
8
Bílky našlehejte na sníh. Vše smíchejte v těsto, vložte do mikrotenových sáčků velikosti 20 × 30 cm.
9
Knedlíky vařte ve vodě 15 a 15 minut z obou stran.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
20 min.
Dezerty