Recepty Polévky Hovězí vývar

Ingredience

2 mrkve
1 celer
2 petrželky
1 pórek (menší)
čerstvá petrželka (velkolistá)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 rajče
tymián
3 kuličky celého nového koření
6 kuliček pepře
1 špetka soli
2 čerstvé bazalky
2 kg hovězí pečeně

Postup přípravy

1

Maso omyjte pod studenou vodou a dejte na 10 minut péct do trouby rozehřáté na 200 °C.

2

Poté maso vyjměte a znovu opláchněte pod studenou vodou. Odstraníte tím přebytečné bílkoviny.

3

Vložte maso do hrnce a zalijte ho vodou nad okraj. Dejte vařit.

4

Jakmile přijde voda k varu, sesbírejte pěnu z hladiny.

5

Přidejte na větší kousky nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek, velkolistou petržel, rajče, tymián, nové koření, pepř, sůl a bobkový list.

6

Vařte na mírném plameni alespoň 3 hodiny. Pak se dá vývar redukovat až k bujonu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3