Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí žebra s ostružinovým dipem

Ingredience

1,6 kg hovězích žeber

500 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)

3 kuličky nového koření

Na dip

2 lžíce másla

2 jarní cibulky

4 stroužky česneku

200 g ostružin

2 lžíce medu

1 lžíce nastrouhaného zázvoru

2 lžíce rajčatového protlaku

1 chilli paprička

čerstvá petrželka

čerstvý koriandr

sůl

pepř

Postup přípravy

1

Hovězí žebra povařte 1 hodinu ve vodě s kořenovou zeleninou, novým kořením, solí a pepřem.

2

Uvařená žebra osolte, opepřete a zabalte do alobalu.

3

Žebra v alobalu vložte na gril a pomalu grilujte. Bude to trvat přibližně další 1 hodinu, maso se musí snadno odpojit od kosti.

4

Mezitím v hlubší pánvičce na másle orestujte nadrobno nasekanou jarní cibulku.

5

Přidejte nasekaný česnek, celé ostružiny (část si jich nechte stranou na ozdobu), med a nastrouhaný zázvor.

6

Přidejte protlak, nasekané chilli a bylinky.

7

Směs pomalu redukujte, přibližně 10 minut. V případě potřeby podlijte vodou.

8

Hotová žebra zalijte ostružinovým dipem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4