Recepty Polévky Hrachová polévka

Ingredience

4 hrst hrách

uzený špek (kůže)

1 mrkev

celer (stačí kousek)

2 stroužek česneku

sůl

6 kuliček pepře

jíška (hotová)

libeček (nebo petrželová nať)

2 housky

olej

Postup přípravy

1

Nejprve si propláchneme hrách a dáme jej spolu s vodou, nastrouhanou mrkví, nastrouhaným celerem, nakrájeným česnekem na plátky, solí, pepřem, kouskem kůže a libečkem vařit alespoň na 2,5–3 hod, dokud se hrách nerozvaří. Mezitím si nakrájíme housky na malé kostičky a osmahneme je na pánvi na trošce oleje. Jakmile hrách změkne, dolijeme polévku vodou, dochutíme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4