Recepty Hlavní jídla Hrášková kaše s vejcem

Ingredience

1 cibule (velká)
3 stroužky česneku
500 g mraženého zeleného hrášku
150 g brambor
1 vejce
250 g zakysané smetany
mořská sůl
mletý černý pepř
majoránka

Popis

TIP: Místo vajíčka natvrdo můžete také zkusit snídaňovou klasiku – míchaná vejce. Díky označení naše cena bude tento rychlý a levný recept stát pouhých 40 Kč/porce.

Cena receptu se může lišit v závislosti na aktuální nabídce.

Postup přípravy

1

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2

Nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi a polovinu dáme stranou na konečné dozdobení. Ke zbylé polovině přidáme nakrájený česnek a lehce opečeme.

3

Když je celá směs zlatá, přidáme hrášek a prohřejeme ho.

4

Očistíme brambory, omyjeme a nakrájíme na malé kostky, které přidáme k opečené směsi. Přidáme vodu a vaříme, dokud brambory nezměknou. Po dobu vaření několikrát směs promícháme. Jakmile budou brambory měkké, vše lehce rozmixujeme.

5

Do zakysané smetany přidáme sůl, černý pepř a majoránku a vmícháme ji do hotové kaše.

6

Hráškovou kaši podáváme s vařeným vejcem a zdobíme smaženou cibulkou, troškou zakysané smetany a vařeným vejcem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3