Recepty Polévky Hrášková polévka s křupavými krutony

Ingredience

500 g mraženého zeleného hrášku
1 cibule
1 l zeleninového bujónu
1 stroužek česneku
½ lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
2 špetky kmínu
1 lžička majoránky
4 toustové chleby
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Mražený hrášek necháme rozpustit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Máslo necháme rozpustit v hrnci a cibuli smažíme dozlatova.

2

Cibuli zaprášíme moukou a důkladně promícháme, abychom měli hladkou jíšku. Vše zalijeme trochou vývaru a jíšku pořádně rozmícháme, aby nám nevznikly hrudky.

3

Jakmile je jíška rozmíchaná, přilijeme zbytek vývaru, poté do polévky přidáme zbytek hrášku a vaříme ho do měkka.

4

Polévku ochutíme majoránkou, kmínem, lisovaným česnekem, solí a pepřem podle chuti. Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

5

Toasty si nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji. Polévku podáváme s křupavými krutony.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3