Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mražený hrášek necháme rozpustit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Máslo necháme rozpustit v hrnci a cibuli smažíme dozlatova.
Cibuli zaprášíme moukou a důkladně promícháme, abychom měli hladkou jíšku. Vše zalijeme trochou vývaru a jíšku pořádně rozmícháme, aby nám nevznikly hrudky.
Jakmile je jíška rozmíchaná, přilijeme zbytek vývaru, poté do polévky přidáme zbytek hrášku a vaříme ho do měkka.
Polévku ochutíme majoránkou, kmínem, lisovaným česnekem, solí a pepřem podle chuti. Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Toasty si nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji. Polévku podáváme s křupavými krutony.