Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme je podle pokynů na obale.
Jarní cibulku nakrájíme na malá kolečka a ve velké pánvičce rozehřejeme olivový olej. Chřest omyjeme a odlomíme dřevnatou spodní část, která by se měla jednoduše oddělit při ohnutí. Nakrájíme jej na zhruba 1, 5 cm široké kousky a konce ponecháme delší.
Cibulku krátce na oleji orestujeme, přidáme chřest, hrášek, kůru a šťávu z citronu a lístky máty. Chvíli mícháme, postupně přidáváme smetanu a necháme vše několik minut převařit. Nakonec vše dochutíme solí a mletým pepřem.
Celou směs necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme ji do hladkého pesta. Směs smícháme opět v pánvičce s těstovinami a ozdobíme loupanými mandlemi a strouhaným parmazánem.