Recepty Hlavní jídla Těstoviny Hráškovo-chřestové pappardelle

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
1 svazek jarní cibule
300 g těstovin pappardelle
250 g zeleného chřestu
150 g mraženého zeleného hrášku
2 hrsti mátových listů
1 citron (1 lžíce šťávy)
150 ml smetany ke šlehání
mořská sůl
mletý černý pepř
1 hrst loupaných mandlí
1 hrst parmazánu

Postup přípravy

1

Dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme je podle pokynů na obale.

2

Jarní cibulku nakrájíme na malá kolečka a ve velké pánvičce rozehřejeme olivový olej. Chřest omyjeme a odlomíme dřevnatou spodní část, která by se měla jednoduše oddělit při ohnutí. Nakrájíme jej na zhruba 1, 5 cm široké kousky a konce ponecháme delší.

3

Cibulku krátce na oleji orestujeme, přidáme chřest, hrášek, kůru a šťávu z citronu a lístky máty. Chvíli mícháme, postupně přidáváme smetanu a necháme vše několik minut převařit. Nakonec vše dochutíme solí a mletým pepřem.

4

Celou směs necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme ji do hladkého pesta. Směs smícháme opět v pánvičce s těstovinami a ozdobíme loupanými mandlemi a strouhaným parmazánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3