Hráškový krém s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

1 lžíce olivového oleje

1/2 cibule

1 stroužek česneku

500 ml zeleninového vývaru

100 ml smetany s nízkým obsahem laktózy

300 g hrášku

máta

sůl

pepř

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji na olivovém oleji. Přidáme pokrájený stroužek česneku, necháme ho provonět a zalijeme vývarem. Povaříme deset minut.

2

Přidáme hrášek, přiklopíme a necháme vařit ještě 5 minut. Poté přidáme mátu, osolíme, opepříme a rozmixujeme polévku v hladký krém.

3

Krém promícháme se smetanou, zahřejeme, ale už nevaříme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4