Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Hříbkové rizoto pro zamilované
Ingredience
1 cibule
50 g sušených hub Porcini
100 ml suchého bílého vína
200 g rýže rizoto
nastrouhaný parmazán
2 polévkové lžíce másla
750 ml zeleninového vývaru
olivový olej
sůl
hrst nasekané jarní cibulky
Postup přípravy
1
Nejdříve namočíme houby na 30 minut do vody.
2
Na pánvi na másle a olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme rýži a za stálého míchání opečeme 3 minuty. Dále přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Poté přilijeme trochu vývaru, tak aby rýže byla ponořená. Přidáme okapané houby a vaříme. Pokaždé, když se vývar vyvaří, trochu přilijeme. Takto vaříme 15 minut.
3
Nakonec rizoto zjemníme máslem, přimícháme nastrouhaný parmazán a podle potřeby dosolíme.
4
Podáváme s nasekanou jarní cibulkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept