Hrnková dvoubarevná bábovka

Ingredience

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek mléka

1 hrnek bílého cukru

½ hrnku oleje

2 lžíce kvalitního kakaa

1 lžíce prášku do pečiva

1 lžíce vanilkového cukru

1 lžička citronové kůry

2 vajíčka

mouka na vysypání

tuk na vymazání

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Troubu si předehřejme na 180 °C.

2

Do misky rozklepneme vajíčka a s pomocí ručního mixéru je vyšleháme. Přidáme cukr a pomalu šleháme.

3

Během šlehání postupně přidáváme olej, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme hladké těsto.

4

Těsto rozdělíme na dvě části. První nalijeme do tukem vymazané a moukou vymazané formy. Druhou část smícháme s kakaem a nalijeme do formy.

5

Bábovku dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4