Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pečičí papír zmačkáme a znovu rozbalíme - lépe se vytvaruje do pekáče.
Do mísy si připravíme 2 hrnky mouky, přidáme 1 hrnek moučkového cukru a změklé máslo.
Vše rukama zpracujeme, dokud nevznikne hrudkovitá směs (drobenka). Jeden hrnek drobenky odebereme a necháme si jej na později.
Do mísy přidáme vejce, 1 hrnek mléka, vanilkový cukr a 2 špetky kypřícího prášku (1 lžička). Metličkou vše smícháme v tekuté těsto.
Těsto vylijeme na připravený pekáček, rozetřeme a poklademe plátky meruněk. Po celém povrchu zasypeme táč připravenou drobenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud drobenka nechytí zlatavou barvu.