Recepty Dezerty Hrnkový drobenkový táč s meruňkami
Ingredience
čerstvé meruňky (nebo jiné oblíbené ovoce)
1 hrnek moučkového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
125 g másla
1 lžička kypřícího prášku
1 vejce
1 hrnek mléka
Popis

TIP: Pečičí papír zmačkáme a znovu rozbalíme - lépe se vytvaruje do pekáče.

Postup přípravy
1
Do mísy si připravíme 2 hrnky mouky, přidáme 1 hrnek moučkového cukru a změklé máslo.
2
Vše rukama zpracujeme, dokud nevznikne hrudkovitá směs (drobenka). Jeden hrnek drobenky odebereme a necháme si jej na později.
3
Do mísy přidáme vejce, 1 hrnek mléka, vanilkový cukr a 2 špetky kypřícího prášku (1 lžička). Metličkou vše smícháme v tekuté těsto.
4
Těsto vylijeme na připravený pekáček, rozetřeme a poklademe plátky meruněk. Po celém povrchu zasypeme táč připravenou drobenkou.
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud drobenka nechytí zlatavou barvu.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci