Hrušková povidla bez přidaného cukru

Ingredience

2 kg hrušek
1 citron
8 g mořské soli
1 kořen zázvoru (lžička strouhaného zázvoru)
1 ks celé skořice
5 ks hřebíčku

Postup přípravy

1

Protože budeme vařit bez cukru, je důležité vybrat zralé sladké hrušky. Hrušky očistíme, osušíme a oloupeme. Zbavíme je jadřinců a nakrájíme na malé kousky.

2

Nakrájené hrušky vhodíme do hrnce, pokapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu a přivedeme k varu. K hruškám přidáme skořici, hřebíček a ochutíme je mořskou solí. Právě ta vytáhne z hrušek potřebnou sladkost.

3

Hrušky vaříme asi 40 minut, během vaření je hlídáme a občas promícháme. Po 40 minutách vaření vyndáme hřebíček i skořici.

4

Ještě teplá povidla plníme do vyhřátých sklenic a uzavřeme je. Sklenice otočíme víčkem dolů a necháme je vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3