Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Protože budeme vařit bez cukru, je důležité vybrat zralé sladké hrušky. Hrušky očistíme, osušíme a oloupeme. Zbavíme je jadřinců a nakrájíme na malé kousky.
Nakrájené hrušky vhodíme do hrnce, pokapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu a přivedeme k varu. K hruškám přidáme skořici, hřebíček a ochutíme je mořskou solí. Právě ta vytáhne z hrušek potřebnou sladkost.
Hrušky vaříme asi 40 minut, během vaření je hlídáme a občas promícháme. Po 40 minutách vaření vyndáme hřebíček i skořici.
Ještě teplá povidla plníme do vyhřátých sklenic a uzavřeme je. Sklenice otočíme víčkem dolů a necháme je vychladnout.