Recepty Dezerty Pečené Hruškovo-ostružinový koláč

Ingredience

Na koláč
250 g hladké mouky
2 lžíce prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
85 g medu
100 g třtinového cukru
150 ml polotučného mléka
2 vejce
4 hrušky
250 g ostružin
Na vrch
50 g másla
2 lžíce třtinového cukru
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Ve větší míse smíchejte mouku, skořici a kypřicí prášek.

2

Přidejte máslo, mléko, cukr a vajíčka a rozmixujte mixérem.

3

Troubu předehřejte na 190C.

4

Vzniklou směs přelijte na vymazaný plech nebo do formy.

5

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na osminky.

6

Hrušky i ostružiny vtlačte do těsta, na vrch naklaďte pokrájené máslo na plátky a zasypejte třtinovým cukrem.

7

Pečte zhruba 50 - 55 minut. Před podáváním nechte vychladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3