Recepty Dezerty Pečené Hruškový crumble provoněný skořicí

Ingredience

150 g hladké mouky

150 g mandlí

150 g másla

100 g krupicového cukru

2 lžíce skořice

1 lžíce moučkového cukru

5 hrušek

Popis

TIP: Hrušky nemusí být nutně čerstvé, můžeme je nahradit i kompotovanými. Do drobenky ještě můžeme přimíchat nastrouhanou čokoládu či perník.

Postup přípravy

1

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vyskládáme jimi dno menšího pekáčku, posypeme moučkovým cukrem, podlijeme vodou a pečeme při 180 °C 8 minut.

2

Z másla, krupicového cukru, mletých mandlí, mouky a skořice vyrobíme drobenku.

3

Hrušky po osmi minutách vyndáme z trouby, rozdělíme na ně drobenku a dáme ještě péct na 20 minut při 180 °C do trouby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4