Recepty Dezerty Pečené Hruškový crumble provoněný skořicí
Ingredience
150 g hladké mouky
150 g mandlí
150 g másla
100 g krupicového cukru
2 lžíce skořice
1 lžíce moučkového cukru
5 hrušek
Popis

TIP: Hrušky nemusí být nutně čerstvé, můžeme je nahradit i kompotovanými. Do drobenky ještě můžeme přimíchat nastrouhanou čokoládu či perník.

Postup přípravy
1
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vyskládáme jimi dno menšího pekáčku, posypeme moučkovým cukrem, podlijeme vodou a pečeme při 180 °C 8 minut.
2
Z másla, krupicového cukru, mletých mandlí, mouky a skořice vyrobíme drobenku.
3
Hrušky po osmi minutách vyndáme z trouby, rozdělíme na ně drobenku a dáme ještě péct na 20 minut při 180 °C do trouby.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept