Ingredience

1 ks vepřového kolena
2 ks vepřových nožičků
zeleninový bujón (z nožiček a kůží)
1 ks mrkve
1 ks kořenové petržele
3 stroužky česneku
majoránka
mletý černý pepř
mleté nové koření
sůl
bílý vinný ocet
Na podáváni
cibule
bílý vinný ocet
chléb

Postup přípravy

1

Libové maso z kolen nakrájíme na malé kostičky asi 1×1 cm.

2

Mrkev s petrželí uvaříme na doměkka na skus (nesmíme rozvařit), nakrájíme na malé kostičky a smícháme s nakrájeným masem a vložíme do formy.

3

Vývar z nožiček zahřejeme a ochutíme majoránkou, rozetřeným česnekem, mletým pepřem, mletým novým kořením a solí, krátce provaříme a nalijeme do formy s masem a zeleninou.

4

Necháme ztuhnout, poté krájíme na plátky, zakápneme octem, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a podáváme s chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3