Recepty Polévky Hustá cibulačka s bagetkou zapečenou sýrem Gruyére

Ingredience

4 cibule (středně velké)
80 g másla
1 lžíce hladké mouky
1 dcl bílého vína
½ l zeleninového bujónu
bageta
sýr Gruyère
čerstvá petrželka
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Sýr Gruyére můžete nahradit jakýmkoliv jiným tvrdým sýrem dle chuti!

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Cibuli nakrájíme na srpky, v hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a orestujeme.

2

Cibuli poprášíme lžící hladké mouky a opět krátce orestujeme. Přilijeme bílé víno a vaříme asi 2 minuty, osolíme, opepříme a přilijeme vývar. Pod pokličkou vaříme ideálně 1 hodinu.

3

Bagetku nakrájíme na proužky, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe plátky sýru Gruyére. Zapečeme v troubě do křupava.

4

Cibulačku servírujeme horkou, přidáme křupavé bagety a posypeme nahrubo nasekanou petrželovou natí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3