Recepty Polévky Hustá fazolová polévka na zahřátí

Ingredience

150 g bílých fazolí ve slaném nálevu (mohou být i konzervované)
40 g másla
1 mrkev
1 cibule
1 lžička mleté papriky
1 lžička drceného chilli
1 lžíce rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
l zeleninového bujónu
1 bobkový list
1 lžíce hladké mouky
1 hrst zelených fazolí (krájených)
1 hrst čerstvého libečku
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Hotovou polévku podáváme s chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. 

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Den předem si připravíme fazole. Opláchneme je pod tekoucí vodou a připravíme si hrnec, kam nalijeme vodu a nasypeme fazole. Fazole necháme máčet přes noc.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci necháme rozpustit máslo a cibuli krátce orestujeme. Přidáme mrkev a ještě chvíli restujeme.

3

Základ fazolové polévky odstavíme z plotny, zeleninu zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou a promícháme. Přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme vývarem.

4

Do polévky přidáme fazole a vaříme ji tak dlouho, dokud nebudou fazole měkké, asi 50 minut. Polévku ochutíme bobkovým listem.

5

Jakmile jsou fazole měkké, přidáme do polévky lisovaný česnek, osolíme ji a opepříme. V troše vody rozmícháme mouku a polévku zahustíme.

6

Do polévky vhodíme zelené fazolky a na drobno nakrájený libeček, ještě ji krátce povaříme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3