Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Hotovou polévku podáváme s chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem.
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Den předem si připravíme fazole. Opláchneme je pod tekoucí vodou a připravíme si hrnec, kam nalijeme vodu a nasypeme fazole. Fazole necháme máčet přes noc.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci necháme rozpustit máslo a cibuli krátce orestujeme. Přidáme mrkev a ještě chvíli restujeme.
Základ fazolové polévky odstavíme z plotny, zeleninu zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou a promícháme. Přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme vývarem.
Do polévky přidáme fazole a vaříme ji tak dlouho, dokud nebudou fazole měkké, asi 50 minut. Polévku ochutíme bobkovým listem.
Jakmile jsou fazole měkké, přidáme do polévky lisovaný česnek, osolíme ji a opepříme. V troše vody rozmícháme mouku a polévku zahustíme.
Do polévky vhodíme zelené fazolky a na drobno nakrájený libeček, ještě ji krátce povaříme.