Ihned měkké velikonoční perníčky

Ingredience

300 g medu
300 g krupicového cukru
300 g másla
4 vejce
100 ml mléka
1 lžička perníkového koření
1 lžíce kakaa
800 g hladké mouky
cukrářské zdobení
cukrová poleva (bílková poleva)

Postup přípravy

1

Zahřejeme si med a smícháme ho s máslem, vejci a mlékem. Cukr promícháme s moukou, perníkovým kořením a kakaem. Sypkou směs přidáme k tekuté.

2

Propracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme ho přes noc odležet v lednici.

3

Těsto rozválíme na tenký plát. Vykrajujeme různé tvary, které rozložíme na plech. Pečeme je při 160 °C 10 minut.

4

Vychladlé perníčky dozdobíme dle vlastní fantazie.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3