Indické kari s bulgurem

Ingredience

2 kuřecí prsa
1 cibule (nadrobno nakrájená)
500 ml zeleninového bujónu
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
½ hrnku kokosového mléka
olivový olej
2 lžičky kari
1 lžička mleté kurkumy
200 g bulguru
80 g rajčatového protlaku
50 g rozinek

Postup přípravy

1

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Opečené kuřecí maso vyndáme z pánve a vhodíme do ní nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Po chvilce přidáme kurkumu, kari a nakrájenou chilli papričku.

2

Vmícháme protlak, rozinky, kokosové mléko, přisypeme bulgur a vše zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme zpět kuřecí maso a povaříme dalších 10 minut.

3

Jakmile je bulgur měkký, můžeme servírovat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3