Recepty Předkrmy Studené Involitini di prosciutto e ricotta (rolka z prosciutta a ricotty)

Ingredience

Prosciutto Crudo (podle potřeby)
ricotta (podle potřeby)
rukola (není nutné)

Popis

TIP: Prosciutto necháme v obchodě nakrájet na pěkné, silnější plátky. Pokud vezmeme průhledné, moc kvalitní rolky z nich neuděláme. Budou se přinejlepším rozpadat a tvořit se v nich nežádoucí praskliny nebo otvory.

Postup přípravy

1

Vezmeme plátky prosciutta a rozprostřeme doprostřed ricottu (ev. smíchanou s kousky rukoly nakrájené najemno).

2

Zabalíme do kulaté rolky.

3

Můžeme podávat posypané rukolou.

4

Rolky je také dobře nakrájet na menší kousky. Záleží čím je plníme. U rolky s kozím sýrem se například vyplatí udělat menší 1-2 cm kolečka. To samé by se dalo aplikovat třeba i na náplň z ricotty. Vyzkoušení necháme na vás :-)

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3