Ingredience

1 houska na hamburger
125 g mletého hovězího masa
3 ks cherry rajčat
2 plátky pancetty
1 hrst rukoly
2 plátky mozzarelly
1 lžíce tatarské omáčky (Hellmann's)
Pesto
2 hrsti čerstvé bazalky
1 lžička piniových oříšků
1 lžíce parmazánu
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje

Popis

TIP: Pokud si chcete připravit opravdu domácí burger, upečte si vlastní housky a namelte maso doma těsně před grilováním! Tu chuť poznáte na první kousnutí.

Postup přípravy

1

Mleté maso pouze opepříme a vytvoříme placku ve tvaru burgeru. Na grilu maso zprudka ogrilujeme z obou stran (otáčíme pouze jednou). Osolíme až poté, co burgery sundáme z grilu, maso tak bude šťavnatější.

2

Pokud si připravujeme vlastní pesto, postupujeme následovně – všechny ingredience na pesto rozmixujeme tyčovým mixérem nebo sekáčkem. Olej během mixování přidáváme postupně. Mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne konzistence podle naší chuti – krémové nebo spíše hrubší.

3

Na pánvi nebo na grilu dokřupava opečeme plátky pancetty. Cherry rajčata rozkrojíme napůl a také chvíli ogrilujeme.

4

Housku rozkrojíme podél a obě poloviny z vnější části opečeme na grilu.

5

Spodní část housky bohatě potřeme pestem, položíme maso a na vrch přidáme plátky mozzarelly, pancetty, lžíci Tatarské omáčky Hellmann's, opečená cherry rajčátka a rukolu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3