Recepty Polévky Italská Minestrone

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
200 g zelených fazolí
1 cibule
2 stroužky česneku
2 řapíkaté celery (řapíky)
1 mrkev
400 g konzervovaných rajčat
1 l kuřecího bujónu
5 růžičkových kapust
150 g tagliatelle
1 bobkový list
1 lžíce čerstvé petrželky (nasekané)
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji společně s posekaných česnekem na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme pokrájený celer a mrkev na kolečka.

2

Když je zelenina orestovaná, přidáme konzervovaná rajčata, bobkový list, kuřecí vývar a pokrájené kapustičky. Vaříme 10 minut.

3

Po uběhnuté době přidáme k polévce fazolky a těstoviny. Osolíme ji a opepříme. Vaříme dalších 8 minut.

4

Před podáváním do polévky přidáme petrželku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3