Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Italská pizza calzone plněná rajčatovou omáčkou a šunkou
Ingredience
500 g hladké mouky
330 ml vody
10 g čerstvého droždí
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžíce olivového oleje
Náplň
250 g rajčat v celku
400 g mozzarelly
180 g šunky
3 stroužky česneku
lžíce čerstvé bazalky
lžička sušeného tymiánu
lžička sušeného oregana
60 g parmazánu
pepř
sůl
cukr
Popis

TIP: S množstvím omáčky to nepřehánějte, jinak se pizza rozmočí.

Postup přípravy
1
Nejprve si ohřejeme vodu, měla by být vlažná, nikoliv horká. Ve vodě rozpustíme droždí a lžičku cukru. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
2
Mouku prosejeme a smícháme ji se solí, olivovým olejem a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Necháme ho hodinu kynout.
3
Mezitím si připravíme náplň, mozzarellu nakrájíme na drobno, parmazán nastrouháme a plátky šunky rozpůlíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme.
4
Rajčata v celku rozmixujeme, ochutíme česnekem, oreganem, tymiánem a bazalkou. Podle potřeby přidáme cukr, pepř, sůl a znovu rozmixujeme.
5
Vykynuté těsto rozdělíme na na více dílů a z každého vytvarujeme kuličku. Kuličku rozválíme na menší placku a pomažeme ji rajčatovou omáčkou.
6
Na rajčatovou omáčku poklademe šunku, parmazán a mozzarellu. Placku opatrně přepůlíme a pomocí vidličky spojíme okraje.
7
Troubu předehřejeme na 250 °C a pizzu pečeme 10 minut dozlatova. Hotovou pizzu necháme vychladnout a můžeme podávat.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4