Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek zbavíme klíčku, rozmáčkneme a nakrájíme nadrobno. Do česneku přidáme sůl a vetřeme, dokud nevznikne hladká směs. Rajčata nakrájíme na kostičky.
V hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme šalotky, česnek a zarestujeme.
Přidáme 1 konzervu krájených rajčat, osolíme, opepříme a přilijeme zeleninový vývar.
Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme.
Připravíme si pár lístků bazalky, které nakrájíme na proužky. Část přidáme do polévky.
Polévku servírujeme do talíře či velké misky, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme bazalkou a posypeme strouhaným parmazánem.