Recepty Předkrmy Studené Italské caprese s domácím bazalkovým pestem

Ingredience

2 ks mozzarelly
4 ks rajčat
1 svazek čerstvé bazalky
1 stroužek česneku
1 lžička piniových oříšků
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce strouhaného parmazánu
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Omyté a osušené lístky bazalky (pár si dáme stranou na ozdobení) umixujeme v mixéru spolu s olejem, piniovými oříšky, česnekem, špetkou soli a pepře.

2

Přidáme strouhaný parmezán a důkladně promícháme s bazalkovou směsí.

3

Rajčata a mozzarelu nakrájíme na stejně tenké plátky. Vrstvíme na talíř střídavě na sebe a prokládáme pestem.

4

Dozdobíme lístky bazalky, podáváme s bílým pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3