Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Hlavní jídla Ryby Italské krevetové rizoto podle šéfkuchaře

Ingredience

10 krevet (velkých předvařených)
200 g rýže Arborio
l zeleninového bujónu
1 dcl suchého bílého vína
100 g parmazánu
50 g másla
1 šalotka
1 stroužek česneku
čerstvá petrželka
olivový olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Připravíme si rýži na rizoto: na olivovém oleji orestujeme nasekanou šalotku, rozmáčklý stroužek česneku. Přidáme rizoto rýži a orestujeme do sklovata. Zalijeme vínem a za stálého míchání víno vyvaříme. Po naběračkách přiléváme horký zeleninový vývar a neustále mícháme. takto postupujeme dokud není rýže měkká.

2

Do připravené horké rýže vmícháme najemno nastrouhaný parmezán a necháme pod utěrkou odstát asi 10 minut.

3

Poté přimícháme vychlazené máslo, dochutíme solí a mletým pepřem.

4

Oloupané předvařené krevety nakrájíme a vmícháme do rýže.

5

Posypeme petrželí, promícháme a zalijeme olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2