Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Těstoviny s omáčkou smíchejte přímo v pánvi, jak to dělají Italové!
Vodu na špagety důkladně osolíme a jakmile začne vřít, přidáme špagety.
Oloupeme si 2 šalotky a připravíme česnek, který zbavíme klíčku. Oregánové lístečky otrháme od tvrdých stonků, šalotky nakrájíme na drobné kostičky.
Česnek rozmáčkneme plochou stranou nože a nasekáme, lístečky oregana přesekáme, aby se hezky rozvoněly.
Hrst zelených oliv nakrájíme na kolečka a mozzarellu nakrájíme na kostičky.
Na pánvi si rozehřejeme přibližně 2 lžíce italského olivového oleje, přidáme šalotku a restujeme asi 1 minutu, dokud nechytí zlatavou barvu.
Vmícháme připravený česnek a olivy, vše zalijeme krájenými rajčaty, osolíme a opepříme.
Jakmile se omáčka mírně zredukuje, vmícháme oregáno. Do hotové omáčky přidáme uvařené špagety.
Špagety s omáčkou zasypeme strouhaným parmazánem a přidáme ještě špetku parmazánu, kostičky mozzarelly a lístky oregána. Na závěr vše zakápneme olivovým olejem.