Recepty Hlavní jídla Těstoviny Italské špagety s rajčatovo-olivovou omáčkou, parmazánem a čerstvým oregánem

Ingredience

200 g špaget
100 g mozzarelly
400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
2 šalotky
1 stroužek česneku
1 hrst zelených oliv
strouhaný parmazán
olivový olej
sušené oregano
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Těstoviny s omáčkou smíchejte přímo v pánvi, jak to dělají Italové!

Postup přípravy

1

Vodu na špagety důkladně osolíme a jakmile začne vřít, přidáme špagety.

2

Oloupeme si 2 šalotky a připravíme česnek, který zbavíme klíčku. Oregánové lístečky otrháme od tvrdých stonků, šalotky nakrájíme na drobné kostičky.

3

Česnek rozmáčkneme plochou stranou nože a nasekáme, lístečky oregana přesekáme, aby se hezky rozvoněly.

4

Hrst zelených oliv nakrájíme na kolečka a mozzarellu nakrájíme na kostičky.

5

Na pánvi si rozehřejeme přibližně 2 lžíce italského olivového oleje, přidáme šalotku a restujeme asi 1 minutu, dokud nechytí zlatavou barvu.

6

Vmícháme připravený česnek a olivy, vše zalijeme krájenými rajčaty, osolíme a opepříme.

7

Jakmile se omáčka mírně zredukuje, vmícháme oregáno. Do hotové omáčky přidáme uvařené špagety.

8

Špagety s omáčkou zasypeme strouhaným parmazánem a přidáme ještě špetku parmazánu, kostičky mozzarelly a lístky oregána. Na závěr vše zakápneme olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3