Recepty Polévky Italský rajčatový krém s mozzarellou a bazalkou

Ingredience

500 g loupaných rajčat (v konzervě)
1 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 cibule (menší)
500 ml zeleninového bujónu
1 bobkový list
1 mozzarella
2 snítky čerstvé bazalky
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: K polévce podávejte čerstvé pečivo.

Postup přípravy

1

Na rozpáleném olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme posekaný česnek, který necháme provonět. Potom až do hrnce dáme i rajčata, zeleninový vývar, bobkový list, osolíme a opepříme a vaříme 15 minut.

2

Po uplynulé době vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na krém.

3

Horký krém podáváme v hlubších miskách, kde ho ještě dozdobíme plátkem mozzarelly a snítkou bazalky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3