Recepty Polévky Italský rajčatový krém s mozzarellou a bazalkou

Ingredience

500 g loupaných rajčat v konzervě

1 lžíce olivového oleje

3 stroužky česneku

1 menší cibule

500 ml zeleninového vývaru

1 bobkový list

1 mozzarella

pár snítek bazalky

sůl

pepř

Popis

TIP: K polévce podávejte čerstvé pečivo.

Postup přípravy

1

Na rozpáleném olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme posekaný česnek, který necháme provonět. Potom až do hrnce dáme i rajčata, zeleninový vývar, bobkový list, osolíme a opepříme a vaříme 15 minut.

2

Po uplynulé době vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na krém.

3

Horký krém podáváme v hlubších miskách, kde ho ještě dozdobíme plátkem mozzarelly a snítkou bazalky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4