Ingredience

10 dkg másla
6 dkg moučkového cukru
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
14 dkg hladké mouky
1 citron (půl lžičky kůry)
60 dkg jablek (oloupaných, nakrájených)
3 hřebíčky
1 ks mleté skořice
5 dkg krystalového cukru
10 dkg krystalového cukru

Postup přípravy

1

Z másla, cukru, žloutků, hladké mouky a citronové kůry uděláme těsto a dáme do lednice odpočinout. Jablka necháme podusit s hřebíčkem a skořicí a 5 dkg cukru (podle kyselosti jablek). Na pečící papír si nakreslíme kruh o průměru 20 cm, papír obrátime na plech. Těsto rozdělíme na dva díly a z každého uděláme placku na předkreslený kruh. Upečeme do růžova. Po upečení spojíme kruhy dušenými jablky, horní vrstva jsou jablka. Ušleháme sníh ze dvou bílků a 10 dkg cukru do tuha. Sněhem potřeme celý povrch dortu a posypeme sekanými oříšky. Dáme zapéct do trouby na 185 stupňů 20 minut do růžova, až je povrch trochu zatvrdlý.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3