Recepty Dětská jídla Jablečná přesnídávka s mrkví
Ingredience
600 g jablek
100 ml vody
5 menších mrkví
3 lžičky skořice
cukr podle chuti
Postup přípravy
1
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev dáme vařit do vroucí vody.
2
Nakrájená jablka zalijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme je do měkka. Jablka vaříme odděleně od mrkve. Vody nesmí být příliš mnoho, aby nám v ní jablka neplavala. Pokud se během vaření voda vypaří, podle potřeby ji doplňte.
3
Hotovou mrkev zcedíme a přidáme k jablkům. Jablka i mrkev rozmixujeme přímo ve vodě. Přesnídávku podle chuti osladíme a přidáme skořici.
4
Přesnídávku naplníme do sklenic a sterilizujeme je 20 minut na 85 °C.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.