Jablečné hrudky z celozrnné mouky bez přidaného cukru

Ingredience

250 g celozrnné mouky
100 g mletých vlašských ořechů
4 vejce (bílky)
1 jablko (nastrouhané)
1 kávová lžička práškového sladidla
4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
1 hrst rozinek
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Nejdříve vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

2

Ve druhé míse smícháme mouku, vlašské ořechy, rozinky. Poté přidáme nastrouhané jablko, slunečnicový olej a tekuté sladidlo a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh.

3

Kávovou lžičkou vytvoříme hrudky, které umístíme na plech s pečicím papírem. Pečeme na 170 °C asi 15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3