Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Bez beránka by nebyly Velikonoce to pravé. Tento hrnkový vám navíc půjde pěkně od ruky. Čerstvá jablka beránka krásně zvláční a dodají mu lehké ovocné aroma. Na přípravu vybírejte jablka, která voní a nejsou potlučená. Pokud chcete mít jistotu, která jablka jsou v daném období nejlepší, navštivte stránku akademiekvality.cz. Nezbývá než oprášit formu a pustit se do pečení.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a s cukrem.
Přidejte máslo, strouhané jablko, citronovou kůru, skořici, mléko, mandle a vejce.
Vypracujte hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané formy na beránka (asi 5 mm pod okraj). Přiklopte druhou částí formy.
Na 180 stupňů pečte 45–60 min. Jestli je beránek hotový, můžete vyzkoušet vpíchnutím špejle.
Po upečení nechte formu odstát v chladu. Vyklopte beránka, na krk mu uvažte mašli a ozdobte ho.