Recepty Dezerty Pečené Jablečný beránek (hrnkový)
Ingredience
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
¾ hrnku rozpuštěného másla
2 lžičky citronové kůry
4 vejce
1 hrnek mléka
2 jablka
2 lžičky skořice
½ hrnku mandlí
tuk
Zdobení
1 vaječný bílek
18 dkg moučkového cukru
1 lžička citronová šťáva
2 hřebíčky
Popis

Bez beránka by nebyly Velikonoce to pravé. Tento hrnkový vám navíc půjde pěkně od ruky. Čerstvá jablka beránka krásně zvláční a dodají mu lehké ovocné aroma. Na přípravu vybírejte jablka, která voní a nejsou potlučená. Pokud chcete mít jistotu, která jablka jsou v daném období nejlepší, navštivte stránku akademiekvality.cz. Nezbývá než oprášit formu a pustit se do pečení.

Postup přípravy
1
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a s cukrem.
2
Přidejte máslo, strouhané jablko, citronovou kůru, skořici, mléko, mandle a vejce.
3
Vypracujte hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané formy na beránka (asi 5 mm pod okraj). Přiklopte druhou částí formy.
4
Na 180 stupňů pečte 45–60 min. Jestli je beránek hotový, můžete vyzkoušet vpíchnutím špejle.
5
Po upečení nechte formu odstát v chladu. Vyklopte beránka, na krk mu uvažte mašli a ozdobte ho.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
10 min.
Nápoje