Jablečný koláč s tvarohem a mákem bez lepku

Ingredience

Těsto:
200 g pomazánkového másla
150 g bezlepkové mouky
1 bezlepkový prásek do pečiva
máslo
Maková náplň:
250 ml mléka
150 g mletého máku
4 lžíce krupicového cukru
piškot bez lepku (na zahuštění)
Tvarohová náplň:
200 g měkkého tvarohu
200 ml smetany na vaření
200 ml zakysané smetany
1 vanilkový puding bez lepku
1 vejce
2 lžíce krupicového cukru
Navrch:
5 jablek (větších)
50 g másla
60 g bezlepkové mouky
60 g moučkového cukru

Postup přípravy

1

Pomazánkové máslo smícháme s moukou a kypřicím práškem. Vypracujeme těsto, které vložíme do máslem vymazaného plechu.

2

Mléko svaříme s mákem. Přidáme krupicový cukr a náplň zahustíme rozdrobenými piškoty.

3

Šlehačku vyšleháme s cukrem do tuha. Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový pudink, vejce a krupicový cukr. Důkladně promícháme.

4

Jablka očistíme a pokrájíme na kousky. Máslo, mouku a moučkový cukr propracujeme prsty tak, abychom dostali drobenku.

5

Na těsto nejdříve navršíme makovou náplň, poté tvarohovou a nakonec jablka a drobenku. Koláč pečeme při 185 °C 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3