Recepty Dezerty Pečené Jablečný závin bez přidaného cukru

Ingredience

200 g polohrubé mouky
90 g másla
200 g bílého jogurtu
1 špetka soli
1 vejce
Jablečná náplň
500 g jablek
1 lžička mleté skořice
1 hrst rozinek
Na potření
50 ml mléka
1 lžička práškového sladidla

Postup přípravy

1

Jablka oloupeme a nastrouháme na jemno. Do jablečné směsi vmícháme rozinky.

2

Máslo nakrájíme na plátky, necháme změknout. Mouku prosejeme, smícháme ji se špetkou soli, vajíčkem a změklým máslem. Nakonec přidáme jogurt a vypracujeme vláčné těsto.

3

Těsto zabalíme do fólie a dáme do lednice na 40 minut odležet. Odpočaté těsto vyválíme, rovnoměrně na něj rozetřeme ochucená jablka a zasypeme je skořicí.

4

Závin zabalíme, zpevníme, aby nám náplň nevytekla. Troubu předehřejeme na 190 °C.

5

Na plech s pečícím papírem přemístíme závin. Mléko ohřejeme a vmícháme do něj sladidlo.

6

Během pečení mléko použijeme několikrát na potření závinu. Závin pečeme dozlatova, asi 20 až 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3