Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Jablka oloupeme a nastrouháme na jemno. Do jablečné směsi vmícháme rozinky.
Máslo nakrájíme na plátky, necháme změknout. Mouku prosejeme, smícháme ji se špetkou soli, vajíčkem a změklým máslem. Nakonec přidáme jogurt a vypracujeme vláčné těsto.
Těsto zabalíme do fólie a dáme do lednice na 40 minut odležet. Odpočaté těsto vyválíme, rovnoměrně na něj rozetřeme ochucená jablka a zasypeme je skořicí.
Závin zabalíme, zpevníme, aby nám náplň nevytekla. Troubu předehřejeme na 190 °C.
Na plech s pečícím papírem přemístíme závin. Mléko ohřejeme a vmícháme do něj sladidlo.
Během pečení mléko použijeme několikrát na potření závinu. Závin pečeme dozlatova, asi 20 až 25 minut.