Jablečný závin s perníkem
Autor
Jiří P.
Fryšták
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Záviny jsou u nás tradice a s perníkem mne to naučila maminka.
Ingredience
350 g hladké mouky (+ trocha navíc)
1 vejce
150 ml mléka
20 g másla
1 lžička bílého octa
soli
1 kg jablek
80 g krupicový cukr
1 lžička mleté skořice
120 g perník (mletý)
60 g rozinek (+ kůra z 1 citronu)
50 g vlašských ořechů
100 g rozpuštěného másla
1 žloutek (prošlehaný s trochou vody)
moučkový cukr (na poprášení)
Autorův příběh
Záviny jsou u nás tradice a s perníkem mne to naučila maminka.
Postup přípravy
1
Z přísad důkladně zpracujte vláčné těsto, přikryjte ho a nechte na teplém místě hodinu odpočívat.
2
Jablka oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Zahřejte troubu na 200 °C.
3
Těsto rozdělte na dvě části a na pomoučněné utěrce je obě vytáhněte dotenka. Každou placku posypte částí perníku, poklaďte polovinou jablečných plátků, zasypte částí krupicového cukru, skořice, perníku, rozinek, strouhané citronové kůry, nasekaných ořechů a pokapejte polovinou rozpuštěného másla. Zaviňte a překlopte na vymazaný plech.
4
Potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte dorůžova, asi tři čtvrtě hodiny. Ještě horký závin potřete zbylým rozpuštěným máslem a pocukrujte.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 10. 7. od 8:00 do 16. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/20_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4