Recepty Dezerty Jablka v županu

Ingredience

250 ml polotučného mléka
1 vejce
180 g hladké mouky
5 jablek
1 balíček vanilkového cukru
½ lžičky mleté skořice
1 špetka soli
moučkový cukr (na posypání)
slunečnicový olej (nebo máslo na opékání jablek v županu)

Postup přípravy

1

Všechny sypké směsi smícháme a postupně za stálého míchání přidáváme do rozšlehaného mléka s vajíčkem. Těsto do, kterého později budete přidávat jablka by mělo být hustší než na palačinky. Až budete mít těsto dostatečně husté, budete v něm jablka vajadřincované a bez slupky nakrájené na tenké plátky máčet v těstíčku. Na rozžhavené pánvi budeme pokládat jablka omáčená v těstíčku. Hotové a osmažené jablka posypeme moučkovým cukrem a dle chuti i čerstvou skořicí a zakysanou smetanou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3