Recepty Polévky Jáhlová polévka s podzimní zeleninou

Ingredience

1 l zeleninového bujónu
150 g jáhel
1 mrkev (menší)
1 kedlubna
1 petrželka
1 lžíce másla (rozpuštěného)
čerstvá petrželka (nebo jiné bylinky na ozdobu)
sůl

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Před vařením jáhly několikrát spaříme horkou vodou, odstraní se tak jejich hořká chuť.

2

Dáme vařit vývar, posolíme, přidáme jáhly a vaříme asi 20 minut do poloměkka.

3

Do polévky přidáme nakrájenou zeleninu nakrájenou na kousíčky a povaříme dalších 10 minut.

4

Polévku nakonec zjemníme lžící másla a dozdobíme bylinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3